Beaivváš teáhter Roavvenjárggas 8.2. – Beaivváš teatteri Rovaniemellä 8.2.

Beaivváš Sámi Nášunálateáhtera Nissondeaivvadeapmi -čájálmas Roavvenjárggas 8.2. Sirkus Taika-Aika (Lampelankatu 23 C), dii 19.00.

Saamelaisteatteri Beaivváš vierailee Rovaniemellä 8.2. esityksellään Naisten tapaaminen Sirkus Taika-Aika (Lampelankatu 23 C), klo 19.00.

(ođasmahtton/päivitetty 14.1.2019)

beaivváš naistentapaaminen

Govva: Beaivváš -teáhter

Beaivváš teáhtera siiddus čájálmasa birra čállo ná:

”Lea sámepolitihkalaš ja nissonpolitihkalaš teáhtermáinnas, mii lea čállojuvvon historjjálaš dieđuid – ja áigeguovdilis dáhpáhusaid vuođul.

Lea jahki 1890. Muhtin sámenisu háliidivččii buoret guohtundilálašvuođa iežas bohccuide, ja vuolgá finadit Šloahtas. Doppe deaivvada muhtin hoavvanissonin ja dronnegiin. Sin ságastallamis hástohit ja hárdet guhtet guimmiideaset sin iešguđetláganvuođa- ja searvevuođaiguin. Dan áigásaš sohkabeali-, seahtoservvodaga- ja eamiálbmogiid vealaheapmi dagaha gáržžes ovdánanvejolašvuođa. Mot dát golbma nissona birgehallet, ja mot dat čuohcá sidjiide?

Dáhpáhusat ja rollaid áigegaska lea dološ áiggis ja otnáš áiggis. Dáinna poehtalaš lávddegovahallamiin šaddá jearaldat ahte mii lea nuppástuvvon 1890is otnážii.”

Bileahtat 20 €/12 €
Ahkerádjá –
Bileahtaid sáhttá oastit Roavvenjárgga teáhtera ruovttusiiddus.
MII-searvvi Facebook dáhpáhus
Eambbo teáhterčájálmasa birra Beaivváš teáhtera ruovttusiiddus.

Čájálmas lea davvisámegilli, tekstejuvvo dáro- ja suomagillii.


 

Rovaniemen teatterin sivulta näytelmästä:

”Naistentapaaminen on saamelaisasiaa ja naisasiaa pohtiva poliittinen teatteritarina, jonka taustalla on historiallisia ja ajankohtaisia tapahtumia. Eletään vuotta 1890. Saamelaisnainen toivoo voivansa parantaa poroelonsa laidunmahdollisuuksia ja lähtee käymään kuninkaanlinnassa. Seuraa kohtaaminen naisen, hovinaisen ja kuningattaren välillä.

Kolme naista haastavat toisensa niin erilaisuutensa kuin samankaltaisuutensakin kautta. Aikakauden suhde sukupuoleen, luokkaan ja alkuperäiskansoihin tekee liikkumatilan ahtaaksi. Kuinka naiset selvittävät tilanteen, ja miten se vaikuttaa heihin?

Tapahtumat ja roolihahmot loikkaavat ajassa entisestä nykyi syyteen. Burleskin ja runollisen näyttämökielen kautta herätetään kysymys siitä, millainen muutos on tapahtunut vuodesta 1890 tähän päivään.”

Liput 20 €/12 €
Ikäraja –
Lippuja voi ostaa Rovaniemen teatterin kotisivulta
MII-yhdistyksen Facebook tapahtuma

Näytelmä on puhuttu saameksi ja tekstitetty suomeksi.

Mainokset
Kategoria(t): dáhpáhusat, tapahtumat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.